Pronouns Exercise & Practice with Explanation

1. Who the hell is that girl? Why in the world are you looking at………………..?
Correct Answer: Her
Explanation: The sentence demands an object pronoun in the blank space. Choice (d) only consist an object pronoun.
2. Do you know that man? ‘Yes, I walk with …………………every morning?
Correct Answer: Him
Explanation: The sentence demands an object pronoun in the blank space. Choice (d) only consist an object pronoun and ‘that man’ refers to a male pronoun. So’ it must be (d) ‘him’.
3. Have you seen the books? I have not seen …………….
Correct Answer: Them
Explanation: ‘books’ is a plural word and its object pronoun is ‘them’.
4. I always lose my keys. Where are ……………..?
Correct Answer: They
Explanation: Here, the interrogative sentence demands a subject pronoun in the blank and ‘keys’ is plural. ‘They” (b).
5. We’re going to Alaska. You can come with ……………… if you want.
Correct Answer: Us
Explanation: The object pronoun of the subject pronoun ‘we’ is ‘us’.
6. I’ve bought a new computer. Do you want to use ……………..?
Correct Answer: It
Explanation: The object pronoun for ‘a computer’ is ‘it’.
7. Maria loves music and …………………plays the guitar.
Correct Answer: She
Explanation: The subject pronoun of a female gender noun is always ‘she’. The verb ‘plays’ demands a subject pronoun in this sentence.
8. I hate dogs. I’m really afraid of ………………..
Correct Answer: Them
Explanation: The object pronoun of the noun ‘dogs’ is ‘them’.
9. Please listen to …………………when I’m talking to you.
Correct Answer: Me
Explanation: The sentence demands a first person object pronoun in the blank.
10. Where is Elsa? Ralph wants to talk to ……………………
Correct Answer: Her
Explanation: The object pronoun of a female gender noun is always ‘her’.
11. You can have these CDs if you want. I don’t want ………………
Correct Answer: Them
Explanation: ‘CDs’ is a plural word. So, the object pronoun of this word must be ‘them’.
12. My father has a new job, but …………….. doesn’t like …………..at all.
Correct Answer: He, it
Explanation: The first blank demands a subject pronoun (‘he’ for ‘my brother’) and the second blank demands an object pronoun (‘it’ for ‘a job’).
13. There’s no need for you to come. I can carry the bags……………..
Correct Answer: Myself
Explanation: The blank demands a reflexive pronoun. So, the reflexive pronoun for ‘I’ is ‘myself’.
14. I have a friend ………. is a medical student.
Correct Answer: Who
Explanation: The blank demands a relative pronoun and the only relative pronoun among the options is the option (c) ‘who’.
15. I have found Robert’s bag but I haven’t found ………….
Correct Answer: Mine
Explanation: The blank demands a possessive pronoun. ‘Mine’ is the pronoun for ‘my bag’. So, it’s unnecessary to use ‘my bag’ instead of ‘mine’.
Try Again
About us  | Privacy Policy | Terms
© 2018 learnenglish.net All Rights Reserved.