Exercise on Punctuation

1. You are the right person for the job arent you
Correct Answer: You are the right person for the job, aren’t you?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma before the tag question, apostrophe and question mark at the end of the sentence.
2. Stop you cant go any further
Correct Answer: Stop, you can’t go any further.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma after the direct reference, apostrophe and period mark at the end of the sentenc
3. When I came here I had no idea how to adapt to the situations
Correct Answer: When I came here, I had no idea how to adapt to the situations.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma after the introductory clause and period mark at the end of the sentence.
4. You do trust him with all your heart don’t you
Correct Answer: You do trust him with all your heart, don’t you?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma before the tag question and a question mark at the end of the sentence.
5. Hey there I was wondering if you could help me with this
Correct Answer: Hey there, I was wondering if you could help me with this.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma and period mark at the end of the sentence.
6. Listen you need to be careful from now on
Correct Answer: Listen, you need to be careful from now on.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma after the direct reference and period mark at the end of the sentence.
7. I went to visit my friends in Florida walked around the beach joined a party and enjoyed the time
Correct Answer: I went to visit my friends in Florida, walked around the beach, joined a party, and enjoyed the time
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of comma to separate multiple information and period mark at the end of the sentence.
8. Vinicius Jr is a great player with great technical abilities dribbling skills pace and shot accuracy
Correct Answer: Vinicius Jr. is a great player with great technical abilities, dribbling skills, pace, and shot accu
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of comma and period mark with the abbreviation and at the end of the sentence as well.
9. Dhaka the capital of Bangladesh is a very crowded city
Correct Answer: Dhaka, the capital of Bangladesh, is a very crowded city.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of comma to separate the name of the places and period mark at the end of the sentence.
10. Jason died in March 24 1994 in Dublin
Correct Answer: Jason died in March 24, 1994, in Dublin.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma to separate the date, year and place. Also, the period mark has been appropriately used at the end of the sentence.
Try Again
About us  | Privacy Policy | Terms
© 2018 learnenglish.net All Rights Reserved.