Exercises on Punctuation

1. Choose the sentence with the appropriate use of punctuation:
Correct Answer: I know what you want.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of the period mark at the end of the sentence.
2. You dont know me well do you
Correct Answer: You don't know me well, do you?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of the apostrophe, the comma before the tag question and a question mark at the end of the sentence as it is an interrogative sentence.
3. Do you recall my name my address my job my passion
Correct Answer: Do you recall my name? My address? My job? My passion?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of the question mark in series as it implies the use of same subject and verb.
4. What I can’t believe you did this to her
Correct Answer: What! I can’t believe you did this to her!
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of exclamation mark within and at the end of the sentence.
5. I knew what would happen if we went there but we had to go anyway
Correct Answer: I knew what would happen if we went there, but we had to go anyway.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma between two independent clauses and period mark at the end of the sentence.
6. Do you remember what we used to do when we played together as childhood friends
Correct Answer: Do you remember what we used to do when we played together as childhood friends?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a question mark at the end of the sentence as it is an interrogative sentence.
7. In summer its way too hot around here
Correct Answer: In summer, it’s way too hot around here.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of apostrophe, comma, and period mark at the end of the sentence.
8. We had pizza beef steak onion rings and diet coke at the dinner
Correct Answer: We had pizza, beef steak, onion rings and diet coke at the dinner.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma to separate multiple items of the same category and period mark at the end of the sentence.
9. You are the right person for the job arent you
Correct Answer: You are the right person for the job, aren’t you?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma before the tag question, apostrophe and question mark at the end of the sentence.
10. Stop you cant go any further
Correct Answer: Stop, you can’t go any further.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma after the direct reference, apostrophe and period mark at the end of the sentenc
Try Again
About us  | Privacy Policy | Terms
© 2018 learnenglish.net All Rights Reserved.