Punctuation Exercise and Practice with Explanation

1. Do you remember what we used to do when we played together as childhood friends
Correct Answer: Do you remember what we used to do when we played together as childhood friends?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a question mark at the end of the sentence as it is an interrogative sentence.
2. We had pizza beef steak onion rings and diet coke at the dinner
Correct Answer: We had pizza, beef steak, onion rings and diet coke at the dinner.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma to separate multiple items of the same category and period mark at the end of the sentence.
3. You are the right person for the job arent you
Correct Answer: You are the right person for the job, aren’t you?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma before the tag question, apostrophe and question mark at the end of the sentence.
4. You do trust him with all your heart don’t you
Correct Answer: You do trust him with all your heart, don’t you?
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of a comma before the tag question and a question mark at the end of the sentence.
5. Vinicius Jr is a great player with great technical abilities dribbling skills pace and shot accuracy
Correct Answer: Vinicius Jr. is a great player with great technical abilities, dribbling skills, pace, and shot accu
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of comma and period mark with the abbreviation and at the end of the sentence as well.
6. He asked me to do three things before the interview get a haircut buy a formal dress and gather information about the company
Correct Answer: He asked me to do three things before the interview: get a haircut, buy a formal dress, and gather i
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of colon, comma and period mark at the end of the sentence.
7. I used to walk around in empty roads at midnight however it wasnt safe
Correct Answer: I used to walk around in empty roads at midnight; however, it wasn’t safe.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of the semicolon to indicate the close relationship between the two clauses. Also, comma and period mark have also been appropriately used.
8. Onethird of the whole population were affected by the hurricane
Correct Answer: One-third of the whole population were affected by the hurricane.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of the hyphen in the fraction and period mark at the end of the sentence.
9. Leave me alone for a while is what she said to me last time
Correct Answer: “Leave me alone for a while” is what she said to me last time.
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of quotation mark and period mark at the end of the sentence.
10. She told me I need more time to work on it the dress
Correct Answer: She told me, “I need more time to work on it [the dress].”
Explanation: In the selected sentence, there’s an appropriate use of the comma, quotation mark, and period mark. Brackets have also been used appropriately to indicate the use of additional information in the sentence.
Try Again
About us  | Privacy Policy | Terms
© 2018 learnenglish.net All Rights Reserved.