Exercise on Embedded Questions with Explanation

1. ____ what you know about me.
Correct Answer: I wonder what you know about me.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
2. ____ why he was running late.
Correct Answer: I’d like to know why he was running late.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
3. ____ if it can be done within tomorrow?
Correct Answer: Could you please tell me if it can be done by tomorrow?
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
4. ____ how irresponsible he is?
Correct Answer: I wonder how irresponsible he is?
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
5. ____ how conservative they are?
Correct Answer: Would you mind telling me how conservative they are?
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
6. ____ you are bored.
Correct Answer: I wonder whether or not you are bored.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
7. ____ if he was being honest or not?
Correct Answer: Would you mind telling me if he was being honest or not?
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
8. ____ what I should do now.
Correct Answer: I’m not sure what I should do now
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
9. ____ how I can prepare tea?
Correct Answer: Would you mind telling me how I can prepare tea?
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
10. ____ if I can do this or not.
Correct Answer: I don’t know if I can do this or not.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
11. ____ when the meeting will be held?
Correct Answer: Could you please tell me when the meeting will be held?
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
12. ____ when the bus leaves for New York?
Correct Answer: Do you know when the bus leaves for New York?
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
13. ____ if you accept this or not.
Correct Answer: I’d like to know if you accept this or not.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
14. ____ giving me the direction towards the hospital?
Correct Answer: Would you mind giving me the direction towards the hospital?
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
15. ____ if it’s available or not.
Correct Answer: Let’s ask if it’s available or not.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
16. ____ what’s wrong with him.
Correct Answer: I wonder what’s wrong with him.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
17. ____ whether or not I’ll be able to play today.
Correct Answer: I’m not sure whether or not I’ll be able to play today.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
18. ____ if they’ll join us or not.
Correct Answer: Let’s ask if they’ll join us or not.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
19. ____ whether or not I can rely on his words anymore.
Correct Answer: I don’t know whether or not I can rely on him anymore.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
20. ____ where we should go next.
Correct Answer: Would you mind telling us where we should go next.
Explanation: The selected sentence is the only sentence which is punctually accurate out of the four options that are given.
Try Again
About us  | Privacy Policy | Terms
© 2018 learnenglish.net All Rights Reserved.