Common Noun Exercises

1. Choose the common noun
Correct Answer: City
Explanation: The common name for a category or type is classified as a common noun as opposed to specified/individual names or labels.
2. Pick the common noun in - Mike ran a mile across his neighborhood.
Correct Answer: Neighborhood
Explanation:
3. Common nouns are the exact opposite of which type of nouns?
Correct Answer: Proper nouns
Explanation: The common name for a category or type is classified as a common noun as opposed to specified/individual names or labels that are classified under Proper Nouns.
4. “Tigers are more ferocious than cheetahs.” - what type of noun is the word “Tigers”?
Correct Answer: Common Noun
Explanation:
5. Which can never be common nouns?
Correct Answer: Individual Names
Explanation:
6. Which one is the distinct characteristic of Common nouns?
Correct Answer: Name of a category or type
Explanation:
7. Choose the appropriate common noun(s): I often feel nostalgic about our ---------------- days.
Correct Answer: Country
Explanation:
8. Choose the common noun(s): Can you run as fast as ----------------?
Correct Answer: Cheetahs
Explanation:
9. Choose the common noun(s): Let’s look at the ----------------?
Correct Answer: Stars
Explanation:
10. Choose the common noun(s): I have been waiting to watch a ---------------- movie?
Correct Answer: Animation
Explanation:
11. Choose the common noun(s): I will be ordering ----------------?
Correct Answer: Dessert
Explanation:
12. Choose the common noun(s): Did you buy a ----------------?
Correct Answer: Car
Explanation:
13. Choose the common noun(s): Let’s go to ------------------.
Correct Answer: The park
Explanation:
14. Choose the common noun(s): My friends are enjoying ------------------.
Correct Answer: Both
Explanation:
15. Choose the common noun(s): Rim has joined a ----------------?
Correct Answer: Club
Explanation:
16. Choose the common noun(s): I am reading ---------------- right now.
Correct Answer: Novels
Explanation:
17. Choose the common noun(s): I need to get to ---------------- in time.
Correct Answer: School
Explanation:
18. Choose the common noun(s): Let’s have ---------------- for lunch?
Correct Answer: Chinese
Explanation:
Try Again
About us  | Privacy Policy | Terms
© 2021 learnenglish.net All Rights Reserved.