Exercise on Parallel Structure with Explanation

1. I want this to be done ___
Correct Answer: precisely, carefully and immediately
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adverb form.
2. His actions were –
Correct Answer: bold, courageous and laudable.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adverb form.
3. She was –
Correct Answer: weak, vulnerable and stupid.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adjective form.
4. Doctor advised him –
Correct Answer: to stay at home, to take proper medication and to avoid junk food.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in phrase form.
5. My wife is ___
Correct Answer: an artist, a singer and a dancer.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in noun form.
6. I asked him to finish reading the book ___
Correct Answer: quickly and thoroughly.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adverb form.
7. The protest was –
Correct Answer: peaceful, organized and goal oriented.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adjective form.
8. I know you can complete the task –
Correct Answer: alone, timely and accurately.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adverb form.
9. Don’t leave me here –
Correct Answer: alone, helpless and blindfolded.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adjective form.
10. While visiting New York we –
Correct Answer: roamed around, ate at restaurants and enjoyed our stay there.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in phrase form.
11. She likes –
Correct Answer: to read, to write and to recite.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in infinitive form.
12. After finishing my dinner I usually like to ____
Correct Answer: watch movies, play video games and drink coffee.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in “verb + noun” form.
13. The story is –
Correct Answer: thrilling, romantic and factious.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adjective form.
14. This girl is –
Correct Answer: beautiful, intelligent and will definitely grow into an adorable woman.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as it suggests different action will take place at different times.
15. What he submitted was –
Correct Answer: nonsense, meaningless and unorganized.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adjective form.
16. While writing for an exam you should be more –
Correct Answer: precise, careful and punctual.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adverb form.
17. During winter it feels –
Correct Answer: cold, chilly and uncomfortable.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in noun form.
18. After losing the game the manager blamed players’ lack of –
Correct Answer: concentration, proper attitude and motivation.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in adverb form.
19. She told me –
Correct Answer: to be responsible, to spend more times with her and to be more affectionate.
Explanation: The selected option is the only viable one out of the given ones as all the words are in phrase form.
20. Money can’t help you to buy –
Correct Answer: happiness, peace and a perfect family.
Explanation: Option 3 is the only viable one out of the given ones as all the words are in noun form here.
Try Again
About us  | Privacy Policy | Terms
© 2018 learnenglish.net All Rights Reserved.